Duikschool van Duncan van Vliet. Webshop van Duncan van Vliet.
Complete veldgids van de Nederlandse zeevissen
 

Bij de KNNV Uitgeverij is verschenen: Veldgids zeevissen door Han Nijssen

De Veldgids zeevissen is de nieuwste aanwinst in de veldgidsen-reeks van de KNNV Uitgeverij. Het is een originele Nederlandse uitgave waarin de auteur 130 zeevissoorten van de Nederlandse kustwateren bespreekt. Determineersleutels met duidelijke tekeningen en unieke kleurenfoto´s helpen de lezer de juiste familie en soort te vinden. In Nederland is dankzij het koude en voedselrijke water langs de kust en in de Waddenzee een interessant en uitgebreid scala van zeevissoorten te vinden. Deze variatie is in de Veldgids zeevissen overzichtelijk op een rij gezet samen met informatie over onder andere verspreiding, voedsel en levenswijze.


Veldgids flora en fauna van de zee   

Deze veldgids is geschreven voor een brede lezerskring: zeevissers, mensen die langs onze kust wonen of die er hun vakantie doorbrengen, duikers en mensen die zich vanuit verschillende vakgebieden professioneel met vissen bezighouden. De heldere opzet, de fraaie foto´s en de overzichtelijke rangschikking van de soorten maakt het een aantrekkelijke en eenvoudig te gebruiken gids.

De auteur is lange tijd werkzaam geweest als wetenschappelijk onderzoeker en beheerder van de vissencollectie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij geldt in Nederland als één van de grootste deskundigen op het gebied van zeevissen.

Veldgids zeevissen
Auteur: Han Nijssen
Pagina's: 184
Formaat: 12,5 x 21cm, staand
Uitvoering: gebonden, full color
Prijs: 24,50 euro; leden KNNV 21,50 euro
ISBN: 90 5011 139 4