Duikschool van Duncan van Vliet. Webshop van Duncan van Vliet.
Veldgids Flora en fauna van de zee
 

Bij de KNNV Uitgeverij is verschenen: Veldgids Flora en fauna van de zee door Rob Leewis

De onderwaterwereld vlak voor onze kust bevat een grote diversiteit aan planten en dieren: wieren, sponzen, kwallen, krabben, zeespinnen, slakken, zeesterren en zakpijpen. Er zijn dan ook een heleboel mensen die het plezier ontdekt hebben van struinen langs de vloedlijn, op een drooggevallen dijk, of met een duikfles onder water. Voor alle enthousiastelingen (in spe) die meer willen weten over de planten en dieren die ze langs en in het zeewater aantreffen is er nu een kleurrijke gids.


Veldgids flora en fauna van de zee   

Veldgids flora en fauna van de zee beschrijft bijna 250 algemene en herkenbare soorten uit verschillende groepen organismen. In het inleidende gedeelte komt in het kort de ecologie van het zeeleven aan bod: voedselrelaties, levensgemeenschappen, milieutypes en zonering. Vervolgens vindt de lezer informatie over het duiken, onderwater fotograferen, duikgebieden en gedragsregels voor activiteiten op en rond de kustlijn. Daarna volgt het systematische deel met de soortbeschrijvingen. Duidelijke beschrijvingen, foto´s en tekeningen helpen de lezer de soorten op naam te brengen aan de hand van de belangrijkste kenmerken. Daarnaast is aanvullende informatie opgenomen over leefgebied, voorkomen, voortplanting en voedsel.

Deze op de Nederlandse, Belgische en een deel van de Duitse kust gerichte veldgids is een echte aanrader voor de natuurliefhebber die graag duikt of speurend langs de vloedlijn loopt. De auteur is als mariene bioloog nauw betrokken bij wetenschappelijk onderzoek. Daarnaast is hij een actief duiker en onderwaterfotograaf.

Veldgids Flora en fauna van de zee
Auteur: Rob Leewis
Pagina's: 320
Formaat: 12,5 x 21cm, staand
Uitvoering: genaaid gebonden, full color
Illustraties: kleurenfoto´s, tekeningen, verspreidingskaartjes, zoneringsschema’s
Prijs: 27,95 euro (leden KNNV 24,95 euro)
ISBN: 90 5011 153 X