Duikschool van Duncan van Vliet. Webshop van Duncan van Vliet.
de Vleet 2005
 

Bij EcoMare is verschenen: de Vleet: digitale gids voor liefhebbers van wadden en Noordzee

De Vleet is een cd-rom boordevol informatie over de natuur en het milieu in zee en langs de kust. Hij is vernoemd naar een zeldzame Noordzee-rog en naar de vorm van haringvisserij waarbij de vissers nauw samenwerken. De Vleet bestaat uit duizenden teksten, fraaie foto’s, geluids- en videofragmenten en interessante weblinks.


de Vleet 2005      

Nederland bestaat voor meer dan de helft uit zee, maar deze zoute helft van Nederland lijkt leeg en onbekend. Toch bestaat er over die helft enorm veel kennis. EcoMare wil met de Vleet de kennis over wadden en Noordzee voor een breder publiek toegankelijk maken.

De Vleet bevat naast honderden beschrijvingen van planten, dieren en natuurgebieden ook uitgebreide informatie over recreatie, scheepvaart, offshore, visserij, organisaties, waterstaatswerken, natuurbeheer, recht, beleid, geschiedenis en de waddeneilanden.

Vanaf de editie 2005 is de Vleet gebaseerd op webtechnologie. Bediening en navigatie zijn volledig afgestemd op de internet-standaarden. Op honderden plaatsen zijn links naar sites op Internet opgenomen.

De Vleet draait onder alle Windows-versies vanaf 95 en is geschikt als naslagwerk voor thuis, op het werk of in het onderwijs.

De editie van 2005 omvat ruim 1300 onderwerpen in het Nederlands. Rond 1200 onderwerpen zijn in het Engels en in het Duits vertaald. Op de cd-rom staan bovendien meer dan 1500 afbeeldingen en geluidsfragmenten, diaseries en videofragmenten.

De Vleet kost 14,95 euro. Bestellen is eenvoudig: maak 16,95 euro (= 14,95 + 2,00 verzendkosten) over op bankrekening 36.25.99.777 t.n.v. Stichting Texels Museum, onder vermelding van 'Vleet 2005'. De Vleet is ook te bestellen via de winkel op de website van EcoMare.

de Vleet 2005
Auteur: EcoMare
Prijs: 14,95 euro
ISBN: 90-75318-23-5